Vormingen

(Inschrijven onderaan)

Primeur: "Boeien! Motiverend coachen" - Kobe Vanroy

Previous
Next

INTERACTIEVE INSPIRATIE-TWEEDAAGSE met Kobe Vanroy: “Boeien! Motiverend coachen”. Dit is de allereerste keer dat Kobe deze unieke vorming op deze uitgebreide manier geeft!

Laat je inspireren door Kobe’s jarenlange ervaring en bijzondere expertise in oplossingsgericht werken en talentontwikkeling bij mensen op het autismespectrum. Als auteur, trainer, en educatief medewerker van “Sterkmakers in autisme” brengt hij een schat aan ervaring met zich mee!

Tijdens deze tweedaagse duiken we diep in de zelfdeterminatietheorie (Deci & Ryan, 2000) en ontdekken we hoe dit van toepassing is op mensen met autisme. Leer als coachende hulpverlener concrete strategieën om motivatie te verhogen en weerstand aan te pakken. Ontdek of beloningen zinvol zijn, hoe je activiteiten betekenisvol maakt, en welke visualisaties de motivatie bevorderen. Verwacht eerlijke strategieën, geen mirakels! Oefen de tips meteen in kleine groepjes en ontvang direct feedback op jouw motiverende aanpak.
Deze tweedaagse is speciaal ontworpen voor professionals die werken met mensen met autisme en (rand)normale begaafdheid. Basiskennis van autistisch denken wordt verwacht; we duiken meteen de diepte in!

Het emotioneel kompas - Veerle Berghmans

Ontdek de passie en ervaring van Veerle, met meer dan 17 jaar expertise in het begeleiden van mensen met autisme. Duik mee in de wereld van emoties tijdens de opleiding “Het emotioneel kompas: navigeren met emoties bij mensen met autisme” door Veerle Berghmans.

In deze vorming duikt Veerle Berghmans diep de fascinerende wereld in van emoties, met een speciale focus op hoe personen met autisme deze ervaren en verwerken. Ze biedt inzichten in wat emoties zijn, hun functie in ons dagelijks leven, en waarom het begrijpen en beheersen ervan voor mensen met autisme vaak een unieke uitdaging vormt. We onderzoeken waarom het verwerken en interpreteren van emoties voor hen complexer kan zijn en hoe dit de sociaal-emotionele ontwikkeling beïnvloedt. De opleiding biedt niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische tools en strategieën om individuen met autisme te ondersteunen bij het begrijpen en beheren van hun emoties.

Deze opleiding is gericht naar professionals die werken met mensen met autisme met een (rand)normale – hoogbegaafdheid. Er worden linken gelegd met het autistisch denken, maar er wordt geen basiskennis meer behandeld.

Previous
Next

Visualiserend coachen - Stefanie Rober

Previous
Next
Ontdek de veelzijdigheid van Stefanie, een gedreven autismedeskundige en inhoudelijk coördinator in de ggz. Als medegrondlegger van Auti-Connect en freelance opleider zet ze zich in voor autismevriendelijkheid in de geestelijke gezondheidszorg. Mis haar boeiende opleiding “Visualiserend Coachen” niet! 
 
Wil je effectiever mensen met autisme begeleiden? Vraag je je af hoe je visualisatie kunt integreren in je praktijk of werkcontext? Ben je op zoek naar inspiratie en nieuwe methoden om te visualiseren?
 
Ontdek het in deze boeiende opleiding van 3 uur!
Leer visualiseren tijdens interacties, in het moment. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek wat je allemaal kunt bereiken met pen en papier. 
 
We verkennen de basis van visualisatie tijdens gesprekken, begrijpen waarom dit cruciaal is en ontdekken talloze mogelijkheden!
 
Let op: Deze opleiding focust niet op het maken van stappenplannen of planningen, maar op praktische visualisatievaardigheden.
 

Hartcoherentie en autisme - Maarten van de Wiel

Maarten van de Wiel, een gecertificeerde hartcoherentiecoach, neemt je mee op een ontdekkingsreis door het verhaal van hartcoherentie. Hij doet dit op zijn geheel eigen manier boordevol metaforen en combineert dit met zijn jarenlange ervaring in het werken met mensen op het autismespectrum!
 
Het is geen verrassing dat autisme vaak gepaard gaat met stress, wat ook geldt voor ouders van kinderen met autisme. Desondanks blijft het zoeken naar effectieve manieren om met deze stress om te gaan. Gelukkig horen we steeds vaker over hartcoherentie als een veelbelovende benadering. Recent onderzoek heeft de rol van hartcoherentie bij autisme onderzocht, waarbij de bevindingen suggereren dat training in hartcoherentie een waardevolle aanpak kan zijn voor chronische stress.
 
Maarten belicht wat stress is, de impact ervan op ons lichaam, en hoe hartcoherentie als een effectieve reactie op stress kan dienen.
Maarten deelt praktische inzichten, zodat je deze methodiek ook kunt integreren in jouw dagelijkse praktijk.
Previous
Next

Inschrijvingsformulier

Meerdere keuzes zijn mogelijk
(ingeval btw-plichtig)