Vormingen

(Inschrijven onderaan)

Primeur: "Boeien! Motiverend coachen" - Kobe Vanroy

INTERACTIEVE INSPIRATIE-TWEEDAAGSE met Kobe Vanroy: “Boeien! Motiverend coachen”. Dit is de allereerste keer dat Kobe deze unieke vorming op deze uitgebreide manier geeft!

Laat je inspireren door Kobe’s jarenlange ervaring en bijzondere expertise in oplossingsgericht werken en talentontwikkeling bij mensen op het autismespectrum. Als auteur, trainer, en educatief medewerker van “Sterkmakers in autisme” brengt hij een schat aan ervaring met zich mee!

Tijdens deze tweedaagse duiken we diep in de zelfdeterminatietheorie (Deci & Ryan, 2000) en ontdekken we hoe dit van toepassing is op mensen met autisme. Leer als coachende hulpverlener concrete strategieën om motivatie te verhogen en weerstand aan te pakken. Ontdek of beloningen zinvol zijn, hoe je activiteiten betekenisvol maakt, en welke visualisaties de motivatie bevorderen. Verwacht eerlijke strategieën, geen mirakels! Oefen de tips meteen in kleine groepjes en ontvang direct feedback op jouw motiverende aanpak.
Deze tweedaagse is speciaal ontworpen voor professionals die werken met mensen met autisme en (rand)normale begaafdheid. Basiskennis van autistisch denken wordt verwacht; we duiken meteen de diepte in!

Auti-Connecters: €200-
Externe deelnemers: €250,-

Hartcoherentie en autisme - Maarten van de Wiel

Maarten van de Wiel, een gecertificeerde hartcoherentiecoach, neemt je mee op een ontdekkingsreis door het verhaal van hartcoherentie. Hij doet dit op zijn geheel eigen manier boordevol metaforen en combineert dit met zijn jarenlange ervaring in het werken met mensen op het autismespectrum!
 
Het is geen verrassing dat autisme vaak gepaard gaat met stress, wat ook geldt voor ouders van kinderen met autisme. Desondanks blijft het zoeken naar effectieve manieren om met deze stress om te gaan. Gelukkig horen we steeds vaker over hartcoherentie als een veelbelovende benadering. Recent onderzoek heeft de rol van hartcoherentie bij autisme onderzocht, waarbij de bevindingen suggereren dat training in hartcoherentie een waardevolle aanpak kan zijn voor chronische stress.
 
Maarten belicht wat stress is, de impact ervan op ons lichaam, en hoe hartcoherentie als een effectieve reactie op stress kan dienen.
Maarten deelt praktische inzichten, zodat je deze methodiek ook kunt integreren in jouw dagelijkse praktijk.
 
Auti-Connecters: €45-
Externe deelnemers: €75,-

Inschrijvingsformulier

Meerdere keuzes zijn mogelijk
(ingeval btw-plichtig)